صفحه 1 : شهرستان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : اندیشه صفحه 8 : فرهنگی

۷
خرداد
۱۴۰۴

شماره
۵۹۰۰

امروز: ۹ (خرداد) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Friday 2025 (May) 30

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه خبر همدان: شهرداری همدان با اجرای پروژه‌های گسترده در زمینه‌های مختلف شهری، به دنبال تحقق شهری هوشمند و کارآمد است که در آن کیفیت زندگی شهروندان ارتقا یابد، پروژه‌هایی از بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل و توسعه بلوارها تا هوشمندسازی تقاطع‌ها و بازآفرینی بافت‌های تاریخی، نه تنها به بهبود شرایط ترافیکی و محیطی شهر کمک می‌کنند، بلکه به تقویت هویت شهری و ایجاد بستری مناسب برای رشد و توسعه پایدار همدان می‌پردازند.
به گزارش خبرنگار هگمتانه، در سه سال‌، شهرداری همدان با اجرای پروژه‌های مختلف و نوآورانه، گام‌های بزرگی در مسیر تبدیل این شهر به یک شهر هوشمند و شهروند محور برداشته است، این اقدامات نه تنها به بهبود زیرساخت‌های شهری کمک کرده، بلکه بر ارتقا کیفیت زندگی شهروندان و ایجاد بستری مناسب برای توسعه پایدار تأثیرگذار بوده است، از توسعه و بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل و آسفالت‌ریزی معابر گرفته تا هوشمندسازی تقاطع‌ها و بازآفرینی بافت‌های تاریخی، همه و همه در راستای ایجاد شهری هوشمند و با کیفیت برای شهروندان طراحی و اجرا شده‌اند.
سیدمسعود حسینی؛ شهردار همدان در صحبت‌های خود بارها بر اهمیت این پروژه‌ها تأکید کرده و اظهار کرده است که هدف اصلی این اقدامات، مدیریت بهینه شهری و فراهم آوردن شرایط مناسب برای زندگی راحت‌تر و ایمن‌تر شهروندان است که در این گزارش، به بررسی این پروژه‌ها و تأثیرات آنها بر زندگی شهری همدان می‌پردازیم.
1. توسعه و بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل
آسفالت معابر و توسعه بلوارها
شهرداری همدان در این دوره از مدیریت شهری با اجرای پروژه‌های گسترده آسفالت‌ریزی در مناطق مختلف شهر، به بهبود عبور و مرور و کاهش ترافیک شهری پرداخته است. برای مثال، در منطقه 3 طی 6 ماهه نخست سال 1402 شاهد 114 هزار مترمربع آسفالت با هزینه‌ای بالغ بر 513 میلیارد ریال بودیم. این اقدامات نه تنها به روان‌سازی ترافیک کمک کرده، بلکه چهره شهری را نیز بهبود بخشیده است.​
در منطقه 2 نیز، آسفالت زیادی از معابر در کنار پروژه‌های ساماندهی و جداره‌سازی خیابان بوعلی، به زیباسازی و ارتقا کیفیت محیط شهری کمک کرده است.​
همچنین سال 1402 شاهد این بودیم که 56 معبر خاکی برای نخستین بار و 109 معبر اصلی و فرعی در منطقه چهار آسفالت شدند؛ سال گذشته نیز این رویه در این منطقه ادامه داشت.
در این دوره از مدیریت شهری همدان رویکرد و هدف، جهش آسفالت مناطق محروم، کم برخوردار و معابر خاکی بوده و با توجه به اینکه معابر و محلات کم‌برخوردار در سطح منطقه «سه» و «چهار» نسبت به سایر مناطق بیشتر است، حجم عمده‌ای از مساحت جهش آسفالت به این مناطق اختصاص یافته است.
شروع عملیات جهش آسفالت در شهرداری همدان، فرصتی بود تا در مناطق محروم آسفالت معابر و کوچه‌های خاکی بر اساس اولویت مدنظر باشد که این افزایش سطح رضایتمندی شهروندان و بهبودی عبور و مرور و بهداشت محیط ساکنان و محلات را به دنبال داشته است.
شهرداری همدان به دلیل بحث عدالت اجتماعی و توازن شهرسازی و رفع محرومیت از مناطق کم‌برخوردار در برخی از مناطق چندین برابر درآمد آن منطقه هزینه و خدمات‌رسانی را در دستور کار قرار داده و تلاش می‌کند تا این اقدامات و خدمات‌رسانی با برنامه‌ریزی و با همکاری و همدلی در سطح مناطق و در تمامی محلات انجام گیرد.
خوشبختانه پروژه‌های بسیار زیادی در حوزه عمرانی و اجرایی در سطح مناطق کم‌برخوردار شهر همدان در حال اجرا است و بی‌شک تلاش مدیریت شهری این است که در کمترین زمان ممکن آنها را اجرایی و شاهد بالاترین سطح رضایتمندی شهروندان باشد.
احداث و تعریض بلوارها
یکی از پروژه‌های مهم شهرداری همدان، تعریض بلوار سردار همدانی بوده که این پروژه با همکاری کسبه و مسؤولین شهری، اجرایی شد که به تسهیل تردد در ورودی شهر کمک کرده است، به طوریکه مورد تقدیر آقای خانجانی، دادستان سابق همدان نیز شد. همچنین، احداث کندرو بلوار امام و بلوار مطهری از دیگر اقدامات مهم در این زمینه بوده است.​
2. هوشمندسازی تقاطع‌ها و مدیریت ترافیک
شهرداری همدان با هدف مدیریت بهینه ترافیک، اقدام به هوشمندسازی 12 تقاطع‌ کرده است. برای مثال، تقاطع بهشت با نصب تجهیزات هوشمند، زمان‌بندی چراغ‌های راهنمایی را به‌صورت دینامیک تنظیم می‌کند تا ترافیک کاهش یابد و ایمنی افزایش یابد. شهردار همدان، سیدمسعود حسینی، تأکید کرده است که این اقدامات در راستای مدیریت بهینه تقاطع‌ها و کاهش ترافیک انجام می‌شود.
در واقع تقاطع‌ها در معابر عملکرد حیاتی دارند و وجود آنها در شهرها اجتناب‌ناپذیر بوده و عملکرد صحیح این تجهیزات در روان‌سازی ترافیک و کاهش معضلات ناشی از آن بسیار مهم است.
یکی از مشکلات تقاطع‌ها عدم کارایی لازم آنها در مواقعی است که بار ترافیکی، رویکردهای متفاوتی را در زمان‌های مختلف روز، هفته یا سال ناشی شده و قطعا تنظیم زمان عملکرد آنها به صورت ثابت کارایی بهینه‌ای ندارد که با پیشرفت فناوری و ساخت تجهیزات به روز، تقاطع‌ها به سمت هوشمند شدن حرکت کرده و مدیریت شهری همدان نیز با توجه به نیازی که در این زمینه احساس می‌شد، استفاده از آخرین فناوری روز را در جهت رفع این مشکل برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری کرد.
3. توسعه فضای سبز و فضاهای عمومی
شهرداری همدان با اجرای پروژه‌های مختلف در زمینه فضای سبز، به بهبود کیفیت زندگی شهروندان پرداخته است، برای مثال، در منطقه 4، احداث پارک در محله قلعه‌سبزی با مساحت 5 هزار مترمربع، پیاده‌روسازی و نصب مبلمان شهری انجام شده است. همچنین، در بلوار آیت‌الله نجفی، سکوهای نشیمن و خانه بازی برای کودکان احداث شده است.
4. بازآفرینی بافت تاریخی و گردشگری
شهرداری همدان با اجرای پروژه‌های بازآفرینی، به حفظ هویت تاریخی شهر پرداخته است. برای مثال، جداره‌سازی خیابان بوعلی با هدف احیای بافت سنتی و توسعه گردشگری مورد توجه قرار گرفت و این پروژه در دو فاز، از میدان امام خمینی (ره) تا میدان آرامگاه بوعلی سینا تعریف شد.
5. پروژه‌های عمرانی و خدماتی
شهرداری همدان اجرای پروژه‌های عمرانی را به منظور بهبود زیرساخت‌های شهری در دستور کار دارد که این پروژه‌ها شامل پیاده‌روسازی، جدول‌گذاری، احداث مخازن آب، پوشش رودخانه‌ها و ساماندهی ورودی‌های شهر بوده است.
سال گذشته برای نمونه 21 پروژه فعال و متنوع در سطح منطقه یک شامل حوزه‌های گردشگری، پیاده روسازی، جداره‌سازی، بازگشایی معابر، آسفالت‌ریزی، افزایش سرانه فضای سبز، احداث فضای بازی کودکان، احداث سرویس‌های بهداشتی، احداث مخازن آبیاری، دیوارکشی رودخانه‌ها اجرایی می‌شد.
می‌توان گفت که پروژه‌های شهرداری همدان نشان‌دهنده عزم راسخ مسؤولین این شهر در جهت توسعه پایدار و هوشمند شهری است. این اقدامات با هدف بهبود کیفیت زندگی شهروندان، ارتقا زیرساخت‌های شهری و حفظ هویت تاریخی شهر طراحی و اجرا شده‌اند و با ادامه این روند، می‌توان امیدوار بود که همدان به یکی از شهرهای پیشرو در زمینه توسعه شهری هوشمند و شهروندمحور تبدیل شود.​
شایان ذکر است که پروژه‌های شهرداری همدان می‌توانند تأثیر زیادی در ایجاد رضایت و خوشنودی شهروندان داشته باشند. با توجه به اینکه این پروژه‌ها به طور مستقیم با بهبود شرایط زندگی، کاهش مشکلات روزمره، و افزایش کیفیت محیط شهری مرتبط هستند، ابراز رضایت از سوی شهروندان بسیار خواهد بود که می‌توان به مواردی اشاره داشت.
بهبود ترافیک و حمل‌ونقل
با اجرای پروژه‌های آسفالت‌ریزی و توسعه بلوارها، ترافیک شهری کاهش می‌یابد و حرکت در معابر آسان‌تر می‌شود. این موضوع به ویژه در ساعت‌های اوج ترافیک برای شهروندان بسیار مفید است و باعث کاهش زمان سفر و فشار روانی ناشی از ترافیک می‌شود.
افزایش ایمنی و راحتی
هوشمندسازی تقاطع‌ها و بهبود مدیریت ترافیک موجب افزایش ایمنی و تسهیل در عبور و مرور می‌شود که برای شهروندان به معنای سفرهای سریع‌تر و ایمن‌تر است.
فضای سبز و محیط زیست
پروژه‌های فضای سبز و فضاهای عمومی مانند پارک‌ها و سکوی‌های نشیمن، فرصت‌هایی برای استراحت و تفریح فراهم می‌کنند که به ارتقا کیفیت زندگی شهری کمک می‌کند. ایجاد این فضاها می‌تواند باعث بهبود روحیه و رضایت بیشتر شهروندان شود.
حفظ هویت تاریخی
بازآفرینی بافت‌های تاریخی همدان، علاوه بر بهبود زیبایی‌شناسی شهر، به حفظ هویت و تاریخ فرهنگی این منطقه کمک می‌کند. بسیاری از شهروندان به حفظ میراث فرهنگی خود اهمیت می‌دهند و این اقدامات می‌تواند احساس تعلق و افتخار را در آنها تقویت کند.
پروژه‌های عمرانی و خدماتی مانند پیاده‌روسازی، جدول‌گذاری و ساماندهی ورودی‌ها باعث بهبود زیرساخت‌ها و ایجاد محیطی تمیز و منظم می‌شود که رضایت عمومی را در پی دارد.
در مجموع، این اقدامات به طور مستقیم یا غیرمستقیم باعث کاهش مشکلات روزمره، افزایش راحتی و امنیت شهروندان، و بهبود کیفیت زندگی آنها می‌شود که همگی می‌توانند باعث ابراز رضایت و اعتماد بیشتر به شهرداری و مسؤولان محلی شوند.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: